Winterse blote voeten wandeling

Op zondagochtend lopen we met z’n tweeën bij de mooie Kennemerduinen in Overveen, het is fris. Voor de deelneemster is het de eerste keer wandelen op blote voeten, daarom beginnen we met de schoenen aan. Ter voorbereiding op de koude voeten die we gaan krijgen, creëren we eerst meer lichaamsbewustzijn. Mindfulness oefeningen brengen de aandacht naar de voeten en herstellen het contact met grond.

De schoenen gaan uit en het zand blijkt kouder dan verwacht. Daarom zoeken we snel een ander paadje, waar veel gevallen bladeren liggen. Dat is veel warmer voor de voeten. De deelneemster merkt direct dat door het wandelen op blote voeten haar snelle tempo vertraagd en dat zij rustiger wordt. Alle aandacht gaat naar de voeten en het lopen zelf, zegt ze. Het is een mooie wandeling waarbij we kriskras verschillende paadjes nemen.

Na 20 minuten komen we een bankje tegen, maken onze voeten schoon en lopen nog een stukje met de schoenen aan. Onze voeten voelen heerlijk fris en gloeien nog een hele poos na van deze winterse wandeling.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *