Loading Events

Bosmann-Bakker-3Pascal Bosmann

Ik geloof in eenvoud. Ik geloof dat alles terug te brengen is naar een essentie. Survivallen gaf mij de ruimte om te ontdekken in vrijheid, zonder verwachtingen van de buitenwereld.
Echt survivallen is niet nodig voor deze ervaring. Dit ontdekte ik toen ik zelf op trainingsweekend was voor mijn werk. Na een intensieve en zeer persoonlijke trainingsdag was een 12-uur durende stilte oefening ingebouwd. Waar collega’s in en rondom de trainingslocatie bleven ben ik op de motor gestapt en naar het strand gereden. Ik heb daar tot in de kleine uurtjes alleen in de duinen gelegen, gerend en gerold. Toen we de volgende dag weer bij elkaar kwamen merkte ik op dat mijn ervaring intens was geweest. De natuur had me de rust gegeven om dicht bij mijn eigen kern te komen. Dit gevoel herkende ik van het survivallen. Ik ben er toen van overtuigd geraakt dat vrijheid in de natuur voor iedereen waardevol kan zijn, zeker in onze samenleving vol prikkels en verwachtingen. Dit resulteerde in het volgen van de trainersopleiding aan ICM en uiteindelijk in het oprichten van Bosmann Bakker. Ik doe sindsdien precies dat waar ik gelukkig van wordt. Naast survivallen is dat mijn werk als videograaf en projectmanager bij een reisorganisatie.

Bosmann-Bakker-4Freek Bakker

Ik voel de ruimte die de natuur mij geeft. De ruimte om te mogen spelen. Survivallen. Alles wat we nodig hebben is hier te vinden. Zodoende ontdek ik iedere keer weer wat de natuur met me doet.
Jarenlang twijfelde ik over veel van mijn keuzes. Doe ik wel het goeie werk? Voldoe ik hiermee aan ieders verwachting? Wil ik dit tot mijn zeventigste? Waar kan ik nog mezelf zijn? Tijdens mijn reis door het Himalaya-gebergte van India besefte ik dat de ruimte en rust die survivallen in de natuur mij gaf er voor zorgde dat ik volledig mijzelf kon zijn. Zonder enige verwachting van de buitenwereld. Wat is het heerlijk om dit te mogen voelen! Omdat de sleutel hiervoor in de natuur ligt wil ik nu de mensen hiernaartoe nemen. Anderen hetzelfde laten ervaren. Terug naar de plek waar we mogen spelen, ontdekken wat je wil en wie je bent. En wat is er leuker dan in het bos mogen slapen naast een zelf gemaakt vuurtje! Na terugkomst uit India heb ik de trainersopleiding aan ICM gevolgd, waarna mij grote passie is geboren; Bosmann Bakker.

Bosmann Bakker

Organizer

Email:
Website: Visit Organizer Website

Aankomende evenementen

  • There were no results found.