Loading Events
  • This event has passed.

Workshop Wildplukken en Koken

img_4064

Handenvol geld uitgeven aan dure superfoods hoeft niet meer! Ze groeien vlak onder je neus. In het park waar je wandelt, in de berm of misschien wel in je eigen tuin. Op de meest alledaagse plekken kan je wilde, eetbare planten plukken waarmee je de heerlijkste gerechten kan maken. Sinds kort verzorgen Leoniek Bontje (kunstenares en herbalist) en Yvet Noordermeer (voedingscoach) ‘wildpluk workshops’ waarin je leert al deze lekkernijen te herkennen en bereiden.

Met de wildpluk workshops willen Leoniek en Yvet mensen bewust maken van de lekkere en gezonde planten die er net buiten je voordeur in het wild te vinden zijn. Planten die je misschien nooit zijn opgevallen, maar waar je voedzame en smaakvolle gerechten mee kunt maken. Brandnetel, paardebloem, madeliefje, ze groeien overal, iedereen kent ze, maar er zijn maar weinig mensen die weten dat ze ook eetbaar zijn. Sterker nog dat ze een bovengemiddelde voedingswaarde hebben die uitstekend passen in een gezond eetpatroon.

Tijdens wandelingen in de natuur van de stad krijgen de deelnemers uitleg over de meest uiteenlopende eetbare gewassen. Met de verzamelde oogst duiken de ‘plukkers’ de keuken in en maken ze heerlijke gerechten zoals bijvoorbeeld brandnetelsoep en hondsdraf pesto. Leoniek: “De meeste mensen noemen brandnetel en paardebloem onkruid, maar culinair gezien en qua voedingsstoffen zijn het superfoods, waar je veel kanten mee op kunt” Ook gerechten zoals salades, kruidenboters en smoothies zijn uitermate geschikt met de wilde ingrediënten.

Mensen hebben steeds meer de behoefte om te weten waar ons voedsel vandaan komt en de steeds bewustere consument eet het liefst zo lokaal mogelijk. Yvet: “Wildplukken sluit hier op aan. We zijn de rijkdom van alles wat om ons heen groeit en bloeit aan het herontdekken. En er is veel meer eetbaar dan mensen in eerste instantie denken” Ook bij restaurants is het verwerken van wilde gewassen in gerechten populair aan het worden. Met eten uit het wild voed je je met wat moeder aarde van nature produceert. Je eet volgens de seizoenen, biologisch en uit de volle grond. Voor de komst van de landbouw, zo’n 12.000 jaar geleden, deden mensen niet anders. Betere voeding bestaat er eigenlijk niet!

De precieze locatie wordt nog bekend gemaakt.

preview

April 22 2017

Details

Date: April 22, 2017
Time: 11:00 - 14:00
Cost: €35
Website: Visit Event Website

Venue

Amsterdam, Noord-Holland

Amsterdam, Netherlands

+ Google Map

Organizer

De Buitenkeuken
Phone: 06-48047832
Website: Visit Organizer Website
Tickets are not available as this event has passed.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *